DEĞERLİ MESLEKTAŞLARIM,

 

Bilindiği üzere, Ocak sayımızda SHGM Genel Müdürü Sayın Bilal EKŞİ ile, ülkemizdeki havacılık sektörünün mevcut yapısını ve ülkemizin hedeflerine ulaşabilmesi için Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün çalışmalarını içeren bir söyleşi gerçekleştirmiştik.

 

Bu söyleşide, ülkemiz havacılığının önümüzdeki yıllardaki artışından, nitelikli ve lisanslı bakım personeli sayıları ile ilgili bilgiler öne çıkan konular arasında yer aldı. Söyleşimiz ile ilgili olumlu tepkiler aldığımızı belirtmek isterim.

 

İlginizden dolayı teşekkür ederim.

 

Değerli meslektaşlarım,

 

Sivil Havacılık Yüksek Okullarından (SHYO) mezun olan kardeşlerimizin, sektörümüzde iş olanağı bulamadıklarına tanık olmanın hoş bir durum olmadığını da belirtmiştik.

 

SHYO mezunu olup henüz iş olanağı bulamamış kardeşlerimizi tespit etmek için bir çalışma başlattık. Bu kardeşlerimizin bir kısmı ile dernek lokalimizde buluştuk. Kendilerini dinledik.

SHYO yönetimlerinin mezunları için dün olduğu gibi, bugün de hiçbir girişimde bulunmadığını görmenin üzücü bir durum olduğunu da buradan ifade etmek isterim.

 

UTED olarak, mezun olan ve sektörümüzde çalışmayan SHYO mezunu kardeşlerimize iş olanağı sağlanması için girişimlerde bulunacağız.

 

Bu kadar iş gücü açığı varken mezunları iş bulamıyorsa, bizlerin vergileri ile kaynak sağlanan Sivil Havacılık Yüksek Okullarının hangi amaç için kurulduğunun ve bu okulların son yıllardaki mevzuat değişikliklerine uyumunun gözden geçirilmesi gerekir.

 

Özel üniversitelerimizde yakın zaman önce oluşturulan Uçak Teknolojileri bölümleri isim olarak çok cezbedici durmaktadır. Bu bölümlerden mezun olan kardeşlerimizin ellerindeki belgelerle hangi haklara sahip oldukları ve hangi alanlarda kendilerine iş olanağı sağlanacağı YÖK yetkilileri tarafından açıklanmalıdır.

 

Buradan YÖK’e bağlı SHYO ve Uçak Teknolojileri bölümlerini tercih etmeyi düşünen liseli kardeşlerimize ve onların velilerine sesleniyorum. Uçak Teknisyenliği yüksek geliri, geleceği ve küresel iş olanağı olan bir meslektir. Yüksek öğrenim tercihlerinizi yaparken, lütfen tercih etmeyi düşündüğünüz okulun SHY-66 müfredatı ile uygunluğunu sorgulayınız.

 

Değerli meslektaşlarım,

 

Ülkemizin havacılık alanındaki büyük hedeflerinin gerçekleşmesi için, uçak bakım sektörünün güçlü kuruluşlarının iş gücü planlamasını yalnızca kendi ihtiyaçlarının karşılanması için yapması uygun değildir. Kuruluşlar lisanslandırma sürecindeki sorunların çözümü için daha fazla çaba sarf etmelidir. Lisans edinme sürecinde gelinen son durum bunu göstermektedir.

 

Emniyetli çalışmalar dilerim.

Saygılarımla...

Önerdiklerimiz

1968 © Uçak Teknisyenleri Derneği