DEĞERLİ MESLEKTAŞLARIM,

Son yıllarda havacılık sektörünün sürekli gelişmesi beklentileri yükseltmişti. Ancak, son dönemde ülkemizde meydana gelen güvenlik kaynaklı olaylar, 2017 yılının sektörümüz için zor geçeceğini göstermektedir.

 

DHMİ ve SHGM gibi devlet kurumlarının havayolu işletmelerinin giderlerini azaltmak için tarifelerinde indirimler yaptığına dair haberler bizleri sevindirmektedir. Sektörümüzün lokomotifi olan havayolu şirketleri bu zor süreçte maddi olarak desteklenmeli ve bu süreç; birlik ve beraberlik içerisinde yönetilmelidir.

 

Bu dönemi yönetenlerin sorumlu davranması ve havacılık emekçilerine sahip çıkması beklentilerimiz arasındadır. Kimse işinden, aşından olmadan bu zor dönem çalışan – yöneten dayanışması ile atlatılabilir. Bu süreçte, kurumların savurganlık yapmadan tasarruf edildiğini çalışanlara aktarması gerekir.

 

Değerli Meslektaşlarım,

Özellikle lisans alma aşamasında olan genç Uçak Teknisyenlerinin, “Temel Eğitim Tecrübe Kayıt Listesi”nin güncellenmesi çalışmalarının sonuçlanmasını sabırsızlıkla beklediğini biliyoruz. Bir sonraki yazımızda çalışmaların sonuçları ile ilgili bilgilendirmeyi buradan yapmayı umuyorum. Genç kardeşlerimize biraz daha sabretmelerini öneriyoruz.

 

Bir önceki yazımızda MEB’e bağlı okulların sektör ihtiyaçlarına gidermek için bu okullarda verilen eğitimi daha efektif hale getirmek için çalışmalar yaptığını dile getirmiştim. YÖK’e bağlı okulların yöneticileri uyuyor mu diye de sormuştum.

 

Uçak bakım alanında SHY veya EASA Part 147 müfredatına uygun eğitim alınmasının zorunlu olmadığını ancak bazı avantajlarının olduğunu biliyoruz. Bu alanda ölçme ve değerlendirmenin, yani yapılan sınavların SHY veya EASA Part 147 standartlarına uygun olarak yapılması zorunludur.

 

Ülkemizdeki havacılık bakımı alanında yükseköğrenim eğitimi veren okulları düşünün. Ülkemizde bir yılı İngilizce hazırlık olmak üzere beş yıl eğitim veren okullar var. Bu okullardan mezun olan arkadaşlarımız, uçak bakım lisansına sahip olmadan mezun oluyor. Bu kurumlarımızı yönetenler öz eleştiri yapmalı ve verilen beş yıllık eğitim diliminde mezunlarına lisans alabilecek içerikte eğitim vermelidir. Eğitim için harcanan kaynağın, sektörün ihtiyacına uygun nitelikte çalışan üretmesi beklenmektedir. Bu alanda ülkemizin kıt kaynakları yeteri kadar heba edilmiştir.

 

Değerli Meslektaşlarım,

Kurucu Üyemiz Erhan İnanç Abimiz tarafından, dergimizin 300. sayısında, “Uted Dergi”nin 12 Eylül 1980 öncesinde yayınlanan sayılarının da olduğu ve mevcut sayılara ilave edilmesi gündeme getirilmişti. Yönetim Kurulu olarak bu talebi değerlendirdik ve bu sayımıza, Haziran 1977 sonrasında yayınlanan ve Milli Kütüphanemizde de orijinal kopyaları bulunan 39 sayıyı ilave ettik. 40. yılda, gelenekten, geleceğe 341 kere “Maaşallah” diyerek bu sayımızı yayınlıyoruz. Hayırlı olmasını dileriz.

 

Değerli Meslektaşlarım,

Ülkemizin yaşadığı bu zor dönemin üstesinden gelmek için sahip olduğumuz değerlere sahip çıkalım, birbirimize daha yakın duralım ve dayanışma içinde olalım.

 

Yeni yılda zor günlerimizi geride bırakacağız ve daha güzel günleri hep birlikte yaşayacağız, İnşaallah.

 

Tüm meslektaşlarıma ve sivil havacılığımızın tüm paydaşlarına görevlerinde kolaylıklar ve emniyetli çalışmalar...

 

Saygılarımla...

Önerdiklerimiz

1968 © Uçak Teknisyenleri Derneği