Değerli Meslektaşlarım,
Nisan ayı bizim için oldukça yoğun ve hareketli geçti diyebilirim.
İstanbul, Ankara, Kayseri ve Antalya’da gerçekleşen fuar, tanıtım ve toplantılara katıldık.
Özellikle mesleğimizin tanıtımını yaptığımız ve lisanslandırma süreci ile ilgili bilgi paylaşımı yaptığımız okullardaki öğrencilerin yakın ilgisinin bizleri sevindirdiğini ifade etmek isterim.
Bir önceki toplantıda Nisan 2018 sonuna kadar SHGM tarafından tanınan okul olmayan üniversite programlarına, 2018-2019 öğretim yılında öğrenci kontenjanı verilmemesi kararı alınmıştı.
Ankara’da, katıldığımız son YÖK-SHGM toplantısında, YÖK yönetiminin alınan kararın uygulanması için kararlı tutumundan dolayı umutlu olduğumu, uçak bakım alanında aldığı eğitim sonrasında yeni mağdur gençlerin oluşmasının önüne geçilecek bir yapıya dönüşmesinin sorunun çözümü için umut verici olduğumu ifade etmek isterim.
Ülke kaynaklarının israfı ile ilgili çarpıcı olduğunu düşündüğüm bilgileri de sizlerle paylaşmak isterim. Uçak bakım alanında YÖK’e bağlı eğitim programlarına yaklaşık 2700 öğrenci kontenjanı ayrılmış ve bu programlara bir önceki yıl yaklaşık 2200 gencimiz kayıt edilmiş ve bunlardan yalnızca, Anadolu ve Erciyes SHYO ve Kapadokya MYO havacılık bölümlerinde eğitim alan öğrenciler nispeten daha az mağdur olmaktadır.
İnsan kaynağımızın nasıl heba edildiğini anlamak için yeterli bilgi mevcuttur. Gençlerin gelecekleri amaca hizmet etmeyen eğitimlerle yok edilmektedir.
SHYO okullarında, 4-5 yıl eğitim alan gençlerimiz Uçak Bakım Lisanslarını alarak mezun olabilirler. Bu ülkeye ve havacılık sektörüne hizmet etmek isteyen tüm ilgililerin uçak bakım eğitimi ve lisans sürecini bu sonucu alacak şekilde yeniden tasarlaması gerekir.
Çok zor olduğunu düşünmüyorum.
Değerli Meslektaşlarım,
Havacılık sektörünün küresel devlerini bir araya getiren Türkiye’nin şova dayalı ilk havacılık organizasyonu olan Eurasia Airshow, 25 - 29 Nisan 2018 tarihlerinde Antalya’da havacılık sektörünü ve havacılığın tüm paydaşlarını bir araya getirdi.
Havacılık öğrencilerine havacılığın vitrininde nelerin yaşandığını yerinde görmelerini ve sektör ile ilgili vizyon kazanmalarını sağlamak için, Bağcılar MTAL, Kocaeli Üniversitesi ve Kayseri Erciyes Üniversitesi SHYO öğrencilerinin “Eurasia Airshow”u ziyaret etmelerine katkı sağladık.
Havacılık kültürümüzün oluşması ve gelişmesi için öğrencilerle daha fazla ilgilenilmesi gerektiğini düşünüyorum.
Değerli Meslektaşlarım,
Tuğrul Tuna BEKEN’in hayatını kaybettiği kaza yaşanalı üç yıl oldu. Kendisini bir kez daha rahmetle anıyoruz. Mekanı cennet olsun, Allah ailesine ve sevenlerine sabırlar versin.
Meslektaşlarımızdan, kendilerinin ve uçak bakımında çalışan diğer arkadaşlarımızın güvenliğini her şeyden daha fazla önemsemelerini rica ediyoruz.
Önce çalışan güvenliği…
Türkiye gerçek anlamda emekçi bir milletten oluşmaktadır. Dünyada en çok çalışan nüfuslardan birine sahibiz. Ülkemizdeki havacılık emekçilerinin, “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü”nü, birlik, kardeşlik ve dayanışma içinde geçirmelerini dileriz.
Tüm meslektaşlarıma ve sivil havacılığımızın gelişmesi için çalışan tüm paydaşlarına görevlerinde kolaylıklar ve emniyetli çalışmalar dilerim.
Saygılarımızla...