DEĞERLİ MESLEKTAŞLARIM,

18 Şubat 2017 Cumartesi günü yapılan 30. Olağan Genel Kurulumuzu gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Bir önceki Genel Kurula oranla katılımcı sayısının az olduğunu üzülerek belirtmek isterim. Şahısların geçici olduğunu, kurumların baki kaldığını tekrar ifade etmek yerinde olur.

 

Genel Kurula katılan, bizlere inanan ve destek olan tüm arkadaşlarımıza tekrar teşekkür ederim. Genel kurulumuzda tüzüğümüzün iki maddesinde; yönetim süresinin 3 yıl olması ve Onur Kurulunda bulunan meslek büyüklerimizi yedek listesi olmadan 5 kişi olarak temsil edilmeleri yönünde değişiklik talep edilmiştir. Bu değişiklik talepleri, Genel Kurula katılan arkadaşlarımız tarafından uygun görülmüş ve teklifler kabul edilmiştir. Dernek tüzüğümüz bu düzenlemeleri içerecek şekilde güncellenmiştir.

Genel Kurul sonuçlarının tüm camiamıza hayırlı olmasını dileriz.

 

Değerli Meslektaşlarımız,

Geçtiğimiz ay içerisinde, EASA lisansına sahip meslektaşlarımızla ilgili Bulgaristan ve Yunanistan Sivil Havacılık otoriteleri tarafından lisansları askıya alınan veya ilave değerlendirme talep edilen meslektaşlarımızın isimlerinin de bulunduğu listeler yayınlandı.

Ülkemizdeki çarpık lisanslandırma nedeniyle, Avrupa Birliği ülkelerinden lisans temin edilmesi yolunu tercih etmek zorunda kalan arkadaşlarımızın mağdur edilmesini istemiyoruz.

 

Biz Uçak Teknisyeni niteliğini taşıyan, bilgisi ve becerisi ile uçuş emniyetine katkı sağlayan arkadaşlarımızın adil bir yöntem ile ayrıştırılmasını ve mağdur edilmemesini talep ediyoruz.

 

2015 yılının Mart ayından beri UTED’in yönetimindeyiz. 2008 yılından beri yapılan hataların, yanlış uygulamaların düzeltilmesi için SHGM nezdinde çalıştık, çalışmaya da devam ediyoruz.

 

Bu soruna neden olan insanların, son gelişmelerden sonrada sahneye çıktığını ve mağdur arkadaşlarımızı yine yurtdışındaki kuruluşlara taşındığını görüyoruz.

 

SHGM yetkililerinden bu sorunun ülkemizdeki eğitim kuruluşları ile çözümü için irade göstermesini talep edeceğiz.

Özellikle, SHGM ile lisans sürecinin iyileştirilmesi ve sorunların giderilmesi için çalıştığımızı buradan bir kez daha ifade etmek isterim. Yapılan çalışmalarla da, “merdiven altı” diye tabir edilen bilgi ve beceri kazandırmayan ülke kaynaklarının heba edildiği EASA lisans kurslarının da önüne geçileceğine inanıyoruz.

Bu çalışmalarda sonuç almanın ülkemize ve mesleğimize büyük bir hizmet olduğunu düşünüyoruz.

 

Değerli Meslektaşlarımız,

YÖK veya MEB’e bağlı kurumlarımızda 5 yılı bulan sivil havacılık bakım eğitimi verilen okullarımız var. Özellikle yüksek öğretim kapsamında eğitim verilen SHYO okul yöneticileri, ihtiyaca uygun eğitim verilmesini sağlayamadığı için, bu okullarda eğitim-öğretim alan gençlerimizin hakları çarpık düzen nedeniyle gasp edilmektedir.

Ayrıca, “Uçak Teknolojisi” eğitimi verilen toplamda 1263 öğrenci kontenjanı olan okullarımız bulunmaktadır. Bu gençlerimiz de eğitim süresince bir kazanım elde etmemekte ve bu devletin kurumları tarafından mağdur edilmektedir.

Havacılık, ülkemizin büyük hedeflerinin gerçekleşmesi için lokomotif sektörlerden biridir. Herkes, küçük hesaplarını bir kenara bırakmalı ve sorumlu davranmalı, ülke kaynaklarının israfına engel olmak için çaba sarf etmelidir.

Değerli Meslektaşlarımız,

Bayan Uçak Teknisyenleri nezdinde, tüm emekçi kadınların, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” kutlu olsun. Vatanımızın ve Milletimizin birliği, beraberliği ve ortak hedeflerimize olan inancımızın, 1915 yılında Çanakkale’de olduğu gibi çelikten bir zırh ile korunmasını Yüce Allah’tan dileriz.

 

Canları pahasına vatanımızı savunan, Çanakkale Zaferi şehitlerimiz ve gazilerimiz başta olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla, rahmetle ve minnetle anıyoruz. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.

 

Tüm meslektaşlarıma ve sivil havacılığımızın tüm paydaşlarına görevlerinde kolaylıklar ve emniyetli çalışmalar dileriz.

Saygılarımla...

Önerdiklerimiz

1968 © Uçak Teknisyenleri Derneği