DEĞERLİ MESLEKTAŞLARIM,
Bilindiği üzere, ICAO, tüm dünyada uçuş güvenliğini ve sivil havacılığın emniyetli olarak yönetilmesini sağlamak amacıyla, havacılık standartlarını belirleyen ve kuralları oluşturan uluslararası bir organizasyondur.
Ülkemiz, son yıllarda sivil havacılık alanında önemli gelişme göstermiş, Türk tesciline kayıtlı uçak sayısı ve hava sahamızdaki trafik artmıştır. Sivil Havacılığımız, dünya sıralamasında ilk 10 ülke içerisindeki yerini almıştır.
Geçtiğimiz ay içerisinde ICAO konsey üyeliği için yapılan seçimlerde Türkiye’de 36 konsey üyesinden biri olmuştur.
Ülkemizin ICAO konsey üyeliğine seçilmesi çalışmalarında görev alan tüm ilgilileri bu başarısından dolayı tebrik ederiz.
Değerli Meslektaşlarım,
Son aylarda ülkemizde yaşanan olaylar sektörümüzü de olumsuz etkilemiştir. Havayolu şirketlerinin gelirlerinde azalmalar meydana gelmiş ve küçülme eğilimine yönelmişlerdir. Küçülme kararlarında iş gücü talebinde de azalmalar yaşanmıştır.
Havayolu şirketlerinin küçülmesinde havacılık emekçilerinin mağdur edilmemesi beklentilerimiz arasındadır.
Bilindiği üzere, ilk lisans alımı sürecinde “Temel Eğitim Tecrübe Kayıt Listesi”nde tanımlı olan işler nadiren meydana geldiği için, Uçak Teknisyeni olmak isteyen kardeşlerimiz bu listeyi tamamlamakta zorluklar yaşamaktadır. Ofis veya başka atölyelerde çalışıp uçak bakım lisansı almak isteyenler bu listede bulunan bakım işlerini takip etmekte ve listeyi uçak üzerinde çalışan Uçak Teknisyeni adaylarından daha kısa zamanda tamamlamaktadırlar. Uçak üzerinde çalışan arkadaşlarımız bu kapsamda mağdur olmaktadır.
SHGM Lisanslandırma komisyonunda görev alan arkadaşlarımızla bu listenin yeniden düzenlenmesi için çalışıyoruz. Yeni oluşturulacak liste ile lisanslandırma sürecinin iyileştirileceğini ifade etmek uygun olur.
Değerli Meslektaşlarım,
Milli Eğitim Bakanlığı, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından “Eğitimden, Üretime Sektörle İşbirliği” temasıyla organize edilen II. Eğitim Kongresine bakanlık daveti ile katıldık. Kongre süresince sektörümüz ve genel mesleki eğitim ile ilgili görüşlerimizi ve önerilerimizi ilgililer ve yetkililerle paylaşma olanağı bulduk. Bu tür çalışmaların içinde olacağız ve mesleğimize katkı sağlayacağız.
UTED olarak biz de, sektörümüzde yaşanan gelişmeleri, uluslararası havacılığın vitrini olan, “Istanbul Airshow” havacılık fuarındaki yerimizi alarak takip ettik. Geçmiş yıllara oranla fuara ilginin az olduğu yönünde tüm katılımcılarının genel şikayetinin olduğunu ifade etmek uygun olur.
Fuarın bizim için oldukça verimli geçtiğini ifade etmek isterim. Özellikle havacılık alanında eğitim alan genç kardeşlerimize derneğimiz ve lisanslandırma süreci ile ilgili bilgilendirmelerde bulunduk.
Ayrıca, fuara katılan firmaları ziyaret ederek bu ay 300. sayısını yayınladığımız Uted Dergi’nin tanıtımını yaptık. Dergimizin reklam gelirini artırmak için çalışmalarda bulunduk.
Değerli Meslektaşlarım,
Bu yıl, Cumhuriyetimizin 93. yılını kutluyoruz. Daha çok çalışacağız ve şanlı bayrağımızı daha da yukarılara çekeceğiz. Cumhuriyetimizin kuruluşundan beri vatanımızın bölünmez bütünlüğü için emek veren ve bu uğurda canını feda eden tüm gazilerimizi ve şehitlerimizi, başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere rahmetle anıyoruz. Yüce Allah ruhlarını şad, mekânlarını cennet eylesin İnşaallah.
Tüm meslektaşlarıma ve sivil havacılığımızın tüm paydaşlarına görevlerinde kolaylıklar ve emniyetli çalışmalar dilerim.
Saygılarımla...