Değerli Uted okuyucuları sizlere bu sayıda 27 Kasım - 8 Aralık tarihleri arasında “Erasmus+ KA102 2016 ’WORK-BASED LEARİNG FOR PERSONAL & PROFFESSİONAL DEVELOPMENT” Projesi kapsamında 1ST Epal of Karditsa okulunun öğrencileriyle Bağcılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde bulundukları iki haftayı değerlendirdik ve İstanbul’da geçirdikleri 15 günü onlara sorduk. Okulumuzun bölümleri hakkında görüşlerini aldık. Okulumuz öğrencilerinin onlara karşı samimi ve candan yaklaşımlarından çok memnun kaldıklarını öğrendik. Okulumuzun teknik ve teknolojik açıdan Yunanistan’daki okullar ile karşılaştırmalarını istedik ve çarpıcı cevaplar aldık.

 

UTED: Kendinden bahseder misin?

Guines Georgoulas: Adım Giannis soyadım GEORGOULAS. 16 yaşındayım. Yunanistan’da Teknik Lise 2. Sınıf öğrencisiyim. Elektrik ve elektronik konularının yanı sıra futbolu da çok seviyorum.

 

UTED: Okulumuzu nasıl buldunuz?

Guines Georgoulas: Okulunuz gerçekten büyük ve ferah. Özellikle mesleki atölyeleri çok beğendim. Bu yüzden çok şanslısınız. Geri döndüğümüzde diğer arkadaşlarımıza gördüklerimizi ve yaşadıklarımızı anlatmak için sabırsızlanıyorum.

UTED: Neden bu alanı (bölümü) tercih ettiniz?

Guines Georgoulas: Ben daha küçükken elektronik nesnelere ve motorlara ilgiliydim. Bunların dışında önemli bir sebebim yok.

 

UTED: Bu alanı tercih edecek sonraki öğrencilere tavsiyelerin nelerdir?

Guines Georgoulas: Öncelikle çalışırken çok dikkatli olmamız gerek, iş güvenliği en önemlisidir. Çünkü bu riskli bir iş... Bu alana ilgi duymaları gerekiyor. Aksi takdirde onları hayal kırıklığına uğratabiliyor.

 

UTED: Gelecekteki hedefiniz nedir?

Guines Georgoulas: Kendimi mesleki açıdan geliştirip iyi bir firmada elektrik teknisyeni olmak istiyorum.

 

UTED: Bu okulda en çok ilginizi çekenbölüm hangisi oldu ?

Guines Georgoulas: Okulunuzun bütün bölümleri güzel. Hepsi bize ayrı ayrı deneyim kattı. Ancak aralarında diğer arkadaşlarımızla da yaptığımız konuşmalarla bizi en çok etkileyen bölüm Uçak bölümü oldu. Gelişen teknolojiyi tam anlamıyla yakalamış bir bölüm gibi gözüküyor. Özellikle bölüm içerisindeki uçaklar hepimizin dikkatini çekti. Sınıfın içinde uçak olması çok ilginçti. Öğrenciler sürekli uçaklarla iç içe. Bize bu bölümde uygulama da yaptırdılar ve uçakların içine bindik çok değişik bir tecrübe oldu gerçekten. Uçak bölümündeki İbrahim Öğretmen, Alparslan Öğretmen, Recep Öğretmen, Ergül Öğretmen ve Can Öğretmen bizimle özellikle ilgilendiler. Onlara da ayrıca teşekkürü borç biliyorum.

 

UTED: Kendinden bahseder misin ?

Stafylas Panagrotis: Adım Stofylas soyadım PANAGROTİS. 15 yaşındayım. Arkadaşım Giannis ile aynı okuldayız. Ben teknik lise 1. sınıf öğrencisiyim. Mekanik konulara meraklıyız.

 

 

UTED: Okulunuzdaki mesleki eğitim nasıl veriliyor ?

Stafylas Panagrotis: Öncelikle öğretmenlerimiz bizlere konu hakkında teorik olarak bilgiler veriyor ardından atölyede uygulamalı işler yapıyoruz. Bu işler genelde kolay işler oluyor.

 

UTED: Okulumuzu nasıl buldunuz?

Stafylas Panagrotis: Okulun atölyelerini çok beğendim. Okulun bahçesinin geniş olması dikkatimi çekti. Yeşillik alanın fazla olmasını çok beğendim.

 

UTED: İstanbul’u beğendiniz mi?

Stafylas Panagrotis: Çok beğendim. Görmeyi çok istediğim bir şehirdi. Erasmus + projesiyle görebildiğim için çok mutlu oldum. İnsanlar çok sıcak ve kibarlar. Bu kadarını beklemiyordum. Tarihi yerler çok güzel.

 

UTED: Okulumuzda geçirdiğiniz iki hafta boyunca eğlenebildiniz mi ?

Guines Georgoulas: Öncelikle okula geldiğimiz ilk günden beri bize rehberlik eden Özlem Öğretmen’e ve Müdür Yardımcısı Erhan Öğretmen’e çok teşekkür ediyoruz. Bize her konuda yardımcı oldu ve okulu tanıtmada öncülük etti. Okulda bulunduğumuz süre içinde spor faaliyetlerinde de bulunduk. Bir futbol maçı ve bilek güreşi yaptık. Futbol maçı yaparken okulun edebiyat öğretmeni Aytaç Öğretmen ile tanıştık ve o da bizle oynadı. Bizim için çok keyifli zamandı ve bizle çok ilgilendi. BATL Okul müdürümüz Arkın Polat başta olmak üzere bu röportaj da emeği geçen Uçak Bakım Alanı öğrencileri Nihatcan Akay, Barış Çoşkun ve Kadir Çelik’e çok teşekkür ediyoruz.

Önerdiklerimiz

1968 © Uçak Teknisyenleri Derneği