Thumbnail
  • 04.03.2019

Değerli meslektaşlarım,

Havacılığımızın gelişmesi için büyük bir çaba olmasına rağmen; bu sektörün kısa, orta ve uzun vadede kaç nitelikli insan kaynağına ihtiyacımız olduğunu ortaya çıkarmak için herhangi bir çalışma yapmadık, yapmıyoruz da!

4-5 yıl eğitim alan gençlerin iş bulmak için çabaları ve çaresizliklerini bu sistemi kurgulayanların görmesi ve önlem alması gerekir. Havacılık bakım alanındaki çarpık eğitim kurgusunda yeteri kadar gencimiz heba edildi.

Ülkemizin yasal ve geçerli havacılık bakım alanındaki eğitim kurumları tarafından gençlerimizin gelecekleri çalınmaktadır.

Sevgili meslektaşlarım,

Günümüzde dünyamızın küresel bir yapıya dönüştüğü çoğumuz tarafından kabul edilmektedir. Başta Kanada ve Avustralya gibi ülkeler, ihtiyacı olan sektörlerdeki nitelikli işgücünü temin etmek için bizim gibi gelir düzeyi nispeten düşük ülkelerden eğitimli insanlara çalışma olanakları sağlamaktadır. Dolayısıyla, teknolojinin gelişmesi ile dünyamızdaki işgücü akışı da daha kolay ve hızlı olmaya başladı.

Bilindiği üzere, İkinci Dünya Savaşı’nda yerle bir olan Avrupa’nın yeniden inşası için 1960 ve 1970’lerde işgücü/insangücü ihtiyacını karşılamak adına bizden bir nesil önceki atalarımız, niteliksiz işgücü ihtiyacını çoğunlukla karşılamış ve başta Almanya olmak üzere bulundukları ülkelerin gelişimine büyük katkı sağlamışlardır.

Özellikle havacılık bakımı gibi nitelikli sektörlerde genç nüfusumuzu uluslararası kabul gören niteliğe taşıyabilir ve beceri kazandırabiliriz. SHGM tarafından yayınlanan lisanslarımızın uluslararası geçerliliğini sağlayacak ikili anlaşmalar yapabiliriz.

Uçak bakım lisansı olan gençlerimizi özellikle beceri temelinde işgücü ihtiyacını Asya ve Uzak Doğu ülkelerinden temin eden büyük havayolu operatörleri olan Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi Orta Doğu ülkelerinin havacılık alanındaki işgücünü karşılayabilir ve ülkemize büyük bir kaynak sağlayabiliriz.

Havacılığın, ülkemizin büyük hedeflerinin gerçekleşmesi için lokomotif sektörlerden biri olduğunu her ortamda dile getiriyoruz.

Özellikle, ‘İstanbul Havalimanı’nın tam kapasite ile çalışmaya başlaması ve hedeflerine ulaşması ülkemize ve sektörümüze yatırım yapan şirketlere daha büyük kazanımlar getirecektir.

Değerli dostlar,

Bayan uçak teknisyenleri nezdinde, tüm emekçi kadınların, ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlarız.

Canları pahasına vatanımızı savunan, Çanakkale Zaferi şehitlerimizi ve gazilerimizi başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere saygıyla, rahmetle ve minnetle anıyoruz.”

Ruhları şad, mekânları cennet olsun.

Tüm meslektaşlarıma ve sivil havacılığımızın tüm paydaşlarına görevlerinde kolaylıklar ve emniyetli çalışmalar dileriz.

Saygılarımla...

Önerdiklerimiz

1968 © Uçak Teknisyenleri Derneği