Değerli Meslektaşlarım,
Bilindiği üzere havacılık pandemi nedeniyle en fazla etkilenen sektörlerden biri oldu. Bu alanda hizmet veren firmalar tarafından ya personel çıkarılmış ya da personel ücretlerinde indirime gidilmişti.
Kısacası pandemiden şirketler etkilense de fedakarlığı yapan her zaman olduğu gibi yine çalışanlar oldu.
Pandemi nedeniyle turizm sektörünün daralması, yolcu taşımacılığı yapılan ticari havacılık alanındaki arz-talep dengesini olumsuz yönde etkilemişti. Fakat havacılık sektöründe bakım ve operasyonel bazlı düşünüldüğünde, hava kargo taşımacılığının pazar payının büyüdüğünü ve ilave bakım gereklilikleri nedeniyle uçak bakım kuruluşlarının ücret indirimi yapılsa da iş yüklerinin artığını ifade etmek yerinde olur.
Özellikle bahar ve yaz aylarında aşılanmanın da yaygınlaşması, ticari yolcu taşımacılığında uçuş sayılarında artışın olduğu ve seferlerdeki doluluk oranlarının da pandemi öncesindeki verilere ulaşıldığı yönünde umut verici bilgilerin paylaşıldığını gözlemlemeye başladık.
Şirketlerimizin var, kazançlarının bol olmasını dileriz. Bu süreçte çalışanların fedakarlıklarının giderilmesi ve havacılık şirketlerinin de bu durumu fırsat olarak görmelerinin önüne geçilmesi en önemli beklentilerimizden biridir.
Değerli Meslektaşlarım,
Yönetimde bulunduğumuz süre boyunca, mesleki ve çalışma ortamındaki sorunların çözümü için çalıştık, elimizi taşın altına koyduk, havacılık bakım alanında yapılan sektörel çalışmalara katkı sağladık. Özellikle havacılık bakım alanında eğitim veren okulların standartlarının gelişmi için SHGM katılım ve yönlendirmelerinin olacağı yeni çalışmaları da gerçekleştireceğiz.
“Geleneğimizden geleceğe” sloganımızla meslek büyüğü abilerimizle ve genç meslektaşlarımızı aynı ortamlarda buluşturmaya ve köprü olmaya çalıştık. Bu yaklaşımla “Tarihin Tanıkları” bölümünü dergimize ekledik. Havacılık bakım alanındaki tarihsel nitelikteki gelişmeleri gelecek nesil meslektaşlarımıza aktardık.
En önemli hedeflerimizden biri de ülkemizdeki havacılık bakım alanının gelişim sürecini anlatan bir belgeseli hayata geçirmektir. Bu belgesel ile bu alanda emek veren veya emek verecek gençlerimizin; lisans numarası 12 olan meslek büyüğümüz Tayyar Baba’dan, Rıdvan Taner’den, Necati Yüce’den, Kadir Ural’dan, Erhan İnanç’tan ve Efsane Genel Müdürümüz Yusuf Bolayırlı gibi mesleğin ve sektörün öncülerinden, havacılık bakım alanının hangi aşamalardan geçtiğini ilk ağızdan dinlemelerini ve mesleğimizin öncülerinin hangi imkanlarla uçak bakımı yaptıklarını bilmelerini çok isterim. Geçmişimizle bağ kurarak, özellikle genç meslektaşlarımızın her alanda daha güçlü duruşa sahip olacaklarına inanıyorum.
Bu belgesel, geçmişte uçak bakım alanında yaşanan zorlukları anlamamıza ve sahip olduğumuz gelişmiş bakım tesislerinin değerini bilmemize fayda sağlayacaktır.
Kişisel ve mesleki gelişimine emek harcayan gençlerimiz, mesleğimizi ve cemiyetimizi yeni ufuklara taşıyacaklardır...
Değerli meslektaşlarım,
“Gazi Paşa”yı ebediyete intikalinin 83’üncü yıldönümünde rahmetle anıyoruz.
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve vatanımızın bölünmez bütünlüğü için canını feda eden tüm şehitlerimizin ruhları şad, mekânları cennet olsun.
Tüm meslektaşlarıma ve sivil havacılığımızın tüm çalışanlarına, görevlerinde kolaylıklar ve emniyetli çalışmalar dilerim.
Saygılarımla...