Değerli Meslektaşlarım,
Bilindiği üzere ülkemizde, seksenli yılların sonlarında Anadolu Üniversitesine bağlı Sivil Havacılık Meslek Yüksekokulu kurulmuş, Uçak Gövde Motor, Uçak Elektrik ve Uçak Elektroniği alanlarında yüksek öğrenim kapsamında 2 yıllık teknik eğitim verilmeye başlanmıştı.
Bu bölümler; 1993 yılından itibaren de, Avrupa’da örnekleri bulunan “Hava Aracı Bakım Mühendisliği” “Havacılık Sistemleri Mühendisliği” ve “Uçak Teknoloji Mühendisliği” müfredatına denk olarak “yüksek öğrenim kapsamında 4 yıllık teknik eğitim” veren bölümlere dönüştürülmüştü.
Avrupaya bakıldığında ise, 3 yıllık eğitim müfredatları ile mühendislik eğitimi veren okulların olduğu görülmekte ve söz konusu okullara ülkemizde de ilgili mühendislik disiplininde denklik verilmektedir.
Genç meslektaşlarımız “unvan” konusunda “hukuki” ve “sosyal alanda” mücadeleye devam ediyorlar. Sonuç alınıncaya kadar desteğe devam edeceğiz.
Nitelikli gençlerimizin havacılık bakım alanını seçmesi havacılık ekosistemi için en önemli unsurlardan biridir. Akademik başarısı yüksek gençlerimizi bu alana yönlendirmeliyiz. Ayrıca, unvan ile ilgili arka planda yapılan küçük hesaplardan sektörümüzü kurtarmalıyız.
Üzülerek ifade etmek isterim ki, ülkemizde yapılan üniversite giriş sınavları, parası olan için artık hiç bir anlam ifade etmemektedir. Yalnızca maddi imkânları sınırlı olan aileler ve evlatları için bir hedef olmuş durumda.
Toplumsal adaletten umudunu yitiren gençlerimizin de, mezun olduktan sonra işe girmek için Torpil arayış içinde olduklarını da görüyor ve üzülüyorum. İmkânı olan gençlerimiz Eğitim için yurt dışını tercih etmektedir. Açıkçası, artık liselere giriş sınavları en belirleyici sınav olmuştur. Lise giriş sınavlarında elde edilen sonuçlara göre gençler ve aileler yönlerini belirlemekte, aileler de üniversite ücretleri için imkânlarını planlamaktadır.
Sevgili Gençler,
Malum Ağustos ayının ilk haftası sınav sonuçlarına bağlı olarak üniversite tercihleri yapılacak. Havacılık bakım alanında eğitim almayı düşünen gençlere ve ailelerine düşündükleri okulların Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü internet sayfasındaki “Yetkili Okul” veya “Tanınan Okul” listelerini “geç olmadan” mutlaka kontrol etmelerini öneriyorum.
Kıymetli Meslektaşlarım,
“Eurocontrol” tarafından haftalık olarak Avrupadaki havalimanlarının ve havayolu firmalarının uçuş sayıları yayınlanmaktadır. Hem havalimanlarımızın, hem de havayolu firmalarımızın performans değerlerinde zirvede olması hepimizi gururlandırıyor ve göğsümüzü kabartıyor.
Havacılık alanında büyük hedeflerimizin olması ve nitelikli insan kaynağı ile ülkemizin refah içinde hedeflerine ulaşması için elbirliği ile çalışmaktan mutluluk duyacağımızı ifade etmek isterim.
Değerli Meslektaşlarım,
Ağustos ayı, Anadolu’ya gelip Anadolu’nun tapusunu aldığımız “Malazgirt”in ve Kurtuluş Savaşımızın taçlandığı “Büyük Taarruz”un zaferle sonuçlandığı, şanlı milletimizin kahramanlıkları ile dolu bir ay. Tüm bu zaferleri ve vatan topraklarımızın emperyalist düşman işgalinden kurtuluşunu temsil eden 30 Ağustos Zafer Bayramı’mız kutlu olsun. Başta ”Gazi Paşa” olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle ve minnetle yad ediyoruz. Mekanları cennet olsun.
Tüm meslektaşlarıma ve sivil havacılığımızın tüm paydaşlarına görevlerinde kolaylıklar ve emniyetli çalışmalar dilerim.
Saygılarımla...