Değerli meslektaşlarım,
2018 yılı içerisinde havacılık sektörü oldukça hareketli geçti. Biz de derneğimizin faaliyetleri için oldukça emek harcadık. 2018 yılını içerisinde Antalya ve İstanbul’daki iki uluslararası fuara katıldık. Her iki fuarda da mesleğimizi, derneğimizi ve dergimizi tanıtma fırsatı bulduk. Her iki fuarda da standımız özellikle gençler tarafından çok büyük ilgi gördü. Açıkçası bu ilgiden dolayı da mutlu olduğumuzu ifade etmek isterim.
Ekim ayının sonunda İstanbul Havalimanı da açıldı. Birçok gencimize istihdam sağlayacak. Havacılığın aktarma merkezi, ülkemizin itici gücü olacak. İstanbul’umuzun yeni havalimanı ile havacılık sektörü de ülkemiz ekonomisine büyük katkı sağlayacak. Bizler de şirketlerimizin büyük hedeflerini gerçekleştirmek için emek sarf edeceğiz.
Yeni havalimanının ülkemize ve sektörümüze hayırlı olmasını ve tüm hedeflerine ulaşılmasını dilerim.
2018 yılında ‘Uçak Teknisyenleri Derneği Gençlik Platformu’nu oluşturduk ve ‘Genç UTED’i kurduk. ‘Genç UTED’ ile havacılık alanında eğitim alan daha fazla gencimize ulaşmaya, havacılık sektörünün güncel bilgilerini aktarmaya ve mesleğimizi tanıtmaya devam edeceğiz.
Gençlerimizle sosyal sorumluluk projeleri de oluşturup hayata geçmesini sağlayacağız.
Yaptığımız çalışmalarımızda elde ettiğimiz kazanımlarımızı da burada paylaşmak isterim. Derneğimizi, abilerimizin misyonuna yeniden taşıdık ve mesleğimizin sorunlarının çözümü için emek sarf eden bir yapıya dönüştürdük.
Göreve geldiğimiz günden beri ülkemizdeki ‘Hava Aracı Bakım Lisansı’nın temin edilmesi ile ilgili sürecin yanlış olduğunu her ortamda dile getirmiş ve emekli olan meslek büyüklerimizin çalışma hayatları boyunca tecrübe etmedikleri işlerin yeni lisans alan meslektaşlarımızın ‘Temel Eğitim Tecrübe Kayıt Listeleri’nde bulunduğunu ifade etmiş ve yeniden oluşturulması için talepte bulunmuştuk.
Amaca hizmet etmeyen bu listeleri daha efektif ve belirli süreli yinelenen bakım işlerinden oluşturup SHGM’nin onayına sunmuştuk. Gecikmeli olsa da, ‘SHT-66 Talimatı’, 2018 yılı ağustos ayı içerisinde güncellendi. Modül sınavlarında başarılı olan ve yeni listeleri dolduran genç meslektaşlarımızın olumlu geri dönüşleri bizim için sevindirici oldu.
Lisans alımı sürecinde havacılık kültürü gelişmemiş otoriteler yerine, ülkemizin kurumlarında sorunlara çözüm bulunacak bir yapı oluşturulması için çalışmaya devam edeceğiz.
Sevgili meslektaşlarım,
Aralık ayı içerisinde de Uçak Teknisyenleri Derneği’miz – UTED’in kuruluşunun 50’nci yılını Elite World Europa Hotel’de düzenlediğimiz Gala Yemeğimiz ve Yusuf Güney’in sahne performansı ile kutladık. Kutlama gecemizde ‘Gelenekten Geleceğe’ sloganımızla tüm meslektaşlarımızla birlikte bu gururu yaşadık.
Kurucu başkanımız rahmetli İlhan Acar öncülüğünde 1967 yılında yola çıkan 10 koca yürek; Hakkı Çöker, İsmail Dörter, Süleyman Pişkinoğlu, Basri Çekici, Aykut Güntekin, Erhan İnanç, Fahrettin Uçarlar, Necati Yüce ve Ayhan Yanık başta olmak üzere derneğimizin kuruluşu için emek veren ve bugünlere gelmesini sağlayan tüm meslek büyüklerimize minnettarız.
Ahirete göç eden büyüklerimize Allah’tan rahmet, hayatta olan meslek büyüklerimize sağlık ve esenlikler dilerim.
Tüm meslektaşlarımızı da UTED çatısı altında güç birliği yapmaya ve bu gururu yaşamaya davet ediyorum.
Tüm meslektaşlarımızla birlikte, başarılı ve gurur dolu nice yıllarımıza...
Tüm meslektaşlarımıza ve sivil havacılığımızın gelişmesi için çalışan tüm paydaşlarına görevlerinde kolaylıklar ve emniyetli çalışmalar dilerim.
Saygılarımla...