DEĞERLİ MESLEKTAŞLARIM,

 

Geçtiğimiz ay, uçak bakım sektörü yöneticileri ile yapılan bilgi paylaşım toplantısında, Yunan Sivil Havacılık otoritesinden uçak bakım lisansı alan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının, Yunanistan vatandaşlarından fazla olduğu ifade edilmişti.

 

Bu durum, son on yılda ülkemizdeki lisanslandırma sürecinin ne kadar kötü yönetildiğinin de en acı göstergesidir.

Havacılığın, ülkemizin büyük hedefleri gerçekleştirmesi için lokomotif sektörlerden olduğu düşünüldüğünde; sektörün nitelikli insan kaynağının akreditasyonunun başka otoritelerin kararlarına bırakılması ne kadar büyük tehlike ile karşı karşıya olduğumuzu anlamak için yeterlidir.

 

Bu sorun ülkemizin kurumları tarafından çözülebilir.

Son iki yıl içerisinde her platformda, uçak bakım lisanslandırmasında yapılan yanlışları gündeme taşıdık ve çözüm için önerilerimizi tüm ilgililere ilettik.

2016 yılı Kasım ayı ortasında, tecrübeli arkadaşlarımızdan bir çalışma grubu oluşturduk, “SHY 66 B1.1, B2 ve A1” lisans başvurularında kullanılacak Temel Eğitim Tecrübe Kayıt Listelerini hazırladık. Son halini de, SHGM’ye ve “SHY 66 Lisanslandırma Çalışma Grubuna” sunduk. SHY 66 Lisanslandırma Çalışma Grubunun son toplantısı Mayıs ayı başında yapıldı. 2017 yılını da bitiriyoruz, maalesef bizim çalışmalarımızı da içeren mevzuat henüz yayınlanmadı.

Değerli Okurlarımız,

“İhanet Hareketi” sonrasında sektörümüzde de belirsizlik ortamı oluşmuştu. Başta THY olmak üzere havayolu şirketlerinin bu süreci en az zararla atlatmaya çalıştığını ve tüm sektör çalışanlarının şirketlerine sahip çıktığına tanıklık ettik.

2017 yılının ilk çeyreğinden sonra “take off başladı” sloganı ile, havayolu şirketlerimizin yolcu taşıma oranlarının arttığını ve mali olarak da rahatladığını gördük. Şirketlerimizin zor döneminde fedakârlık yapan personeline hak ettiği ücret düzenlemelerini yaptığını görmekten mutluluk duyduğumuzu ifade etmek isterim.

 

Havacılık sektörü çalışanı ve yöneteni ile, bütünlük içinde ülkemizin büyük hedeflere ulaşmasına katkı sağlamaya devam edecektir.

 

 

Değerli Meslektaşlarım,

5 Aralık’ta derneğimizin kuruluşunun 49. yılını kutlayacağız. “Geleneğine sahip çıkmayanın, geleceğinin de olmayacağına” inanıyoruz. Derneğimizin kurucuları ve mesleğimizin öncüleri olan abilerimizi bir kez daha saygıyla yâd ediyoruz. Bu mesleği hakkıyla icra eden meslektaşlarımızla da her zaman dayanışma içerisinde olacağız.

 

Tüm meslektaşlarımıza ve sivil havacılığımızın gelişmesi için çalışan tüm paydaşlarına görevlerinde kolaylıklar ve emniyetli çalışmalar dileriz.

Saygılarımızla...

Önerdiklerimiz

1968 © Uçak Teknisyenleri Derneği